Phytoterapi / Phytoterapeut(R)

- også kaldet Urteterapeut

Ordet 'phytoterapi' kommer af det græske 'phyton', der betyder lægeplanter. Titlen 'Phytoterapeut(R)', beskriver således en terapeut, som anvender lægeplanter i behandlingen af klienter. Lægeplanterne anvendes som komplementær medicin.

Den moderne phytoterapi bygger på den nyeste forskning i urternes egenskaber og aktive stoffer med respektfuld hensyn til gamle kinesiske, indiske, amerikanske og europæiske urte-traditioner. Desuden indeholder den moderne phytoterapi naturligvis helhedsbehandling, som også inkluderer vitaminer/mineraler/fedtsyrer/kost/livsstil og meget mere.

De lægeurter, der anvendes, har i de fleste tilfælde en tusindårig historie bag sig, og de kommer både fra så fjerne egne som Kina, Indien, Syd- og Nordamerika, men mange kommer også fra vores egen del af verden, hvor der har været tradition for at bruge lægeurterne i de europæiske klostre, indtil de af religionspolitiske grunde blev nedlagt.

Indtil for mindre end en menneskealder siden, var det naturmedicin, der stod på apotekernes hylder, men den syntetiske medicins fremmarch efter 2. verdenskrig har betydet, at brugen af lægeurter næsten er gået i glemmebogen i de industrialiserede lande.

Det er der heldigvis ved at blive ændret på i disse år, hvor der foregår en omfattende forskning verden over i urternes virkning.

Urterne ordineres i form af urtethe, kapsler, tabletter til indvortes brug eller cremer, salver til udvortes brug.

Hvem og hvad kan behandles med lægeurter ?

Alle, både voksne, børn og dyr.

Såvel erfaring som forskning har vist god effekt af lægeplanter i forbindelse med en lang række sygdomme og ubalancer.


Nyt: Bodyscanning:

Scanning for mangler på bl.a. vitaminer, mineraler, fedtstoffer, collagen og meget mere.


Via den håndholdte sensor får du målt din krop for ubalancer ud fra kroppens frekvenser og energi på de magnetiske felter. Det svarer til, at finde den rigtige radiokanal. Maskinen kan dog ikke stå alene, så resultaterne af din krops ubalancer bliver analyseret sammen med mig.


 

Vidste du at:

  • Bl.a. hvidløg er perfekt til behandling af åreforkalkning.

Allium sativium (hvidløg)

  • Ekstrakt af mælkebøtten virker galdestimulerende. Det er en rigtig bittertonic 

Taraxacum officinalis (alm. mælkebøtte).

  • Ekstrakt af brændenælde bl.a. er kredsløbsstimulerende

Urtica dioica (alm. brænde-nælde).